Allt vi gör handlar om kommunikation

Bättre lönsamhet? Mer nöjda medarbetare och kunder? Ja, det är resultatet du får genom att skapa förutsättningar för en god, hållbar kommunikation internt.

Allt vi gör handlar om kommunikation – en insikt som blir mer och mer tydlig både i arbetslivet och i privata relationer. Fler och fler undersökningar visar samma sak – framgångsrika förändringar ska börja inifrån och kommunikationen är det viktigaste verktyget. Att den interna kommunikationen blir en naturlig del av verksamheten. Att chefer och medarbetare får träning i att kommunicera, att det finns en långsiktig strategi och taktik för kommunikationen internt. Det är då kommunikation bidrar till ett bra resultat. Och det är det vi menar med hållbar kommunikation internt.

Inse Kommunikation startades 2013 och drivs av Sofie Reutercrona. Kontoret ligger vid Odenplan och delas med kommunikationsbyrån Sthlm Kommunikation & IR.

Varför heter vi Inse Kommunikation?
Ordet ”inse” beskriver själva förutsättningen för framgångsrik kommunikation: att förstå, komma till insikt om, lära, erkänna för sig själv, se klart.

Om Sofie
Jag har i mer än 20 år arbetat med intern kommunikation. Och jag älskar det. Särskilt att få hjälpa ledare, kommunikatörer, marknadsfolk, HR, PR- och reklambyråer med de interna kommunikationsutmaningar de står inför, som ofta är många och viktiga.

Beteendevetare som förstår ekonomi
Min bakgrund som ledare, marknadsekonom och beteendevetare, har visat sig vara lyckade kombinationer. Jag kan snabbt sätta utmaningar i ett sammanhang och att hitta möjliga vägar att gå vidare.

Uppdrag, föreläsning eller utbildning – du väljer
Förutom specifika kommunikationsuppdrag så anlitas jag ofta som föreläsare och utbildare. Att få komma till er och prata om att skapa resultat genom bättre kommunikation eller om kommunikativt ledarskap är verkligen något jag brinner för.

Finalplats som årets ledarskapsutvecklare
2013 belönades jag med en finalplats som Årets ledarskapsutvecklare (tidningen Chef) för internt kommunikationsarbete på SPP. Motiveringen löd ”När andra har kroknat fortsätter hon att lägga pusslet och säkerställer att hela bolaget går i rätt riktning. Resultat uppnås genom dialog är hennes devis.”

Inse Kommunikation har ett brett och kompetent nätverk av samarbeten som kan komplettera i uppdrag vid behov.